De tweede fase lerarenopleiding, een goed alternatief?

Auteurs

  • Anneke Hazewinkel

Trefwoorden:

lerarenopleiding

Samenvatting

Op 8 december 1988 kregen de eerste tien leraren die de tweede fase van de studierichtingen moderne vreemde talen hadden afgerond hun eerste-graads bevoegdheid uitgereikt. De leraren zijn afgestudeerd in de studierichtingen Duits, Engels en Frans en hebben na de eerste fase de universitaire lerarenopleiding aan de Rijksuniversiteit Leiden met goed gevolg afgerond. Tijdens de officiële diploma-uitreiking in het Academiegebouw aan het Rapenburg in Leiden spraken de sprekers hun waardering uit voor de nieuwe universitaire lerarenopleiding en voor de opleiders, die er in geslaagd zijn kwalitaitief goed geschoolde en enthousiaste leraren op te leiden.
In dit artikel wordt uitgelegd wat de universitaire tweede fase lerarenopleiding is en worden twee pas afgestudeerde leraren aan het woord gelaten.

Citeerhulp

Hazewinkel, A. (1989). De tweede fase lerarenopleiding, een goed alternatief?. Levende Talen Magazine, 76(438), 116–118. Geraadpleegd van https://lt-tijdschriften.nl/ojs/index.php/ltm/article/view/1195

Nummer

Sectie

Artikelen