Nederlands in Scandinavië: verder afslanken kan niet meer

Auteurs

  • Kris Van de Poel

Trefwoorden:

Neerlandistiek, Scandinavië, Internationale Vereniging voor Neerlandistiek, IVN

Samenvatting

Kris Van de Poel schetst in deze bijdrage de situatie van het vak Nederlands aan de universiteiten in Scandinavië. De naam Scandinavië moet ruim opgevat worden met inbegrip van Finland, conform de indeling die bij de Internationale Vereniging voor de Neerlandistiek gehanteerd wordt. Als docente Nederlands aan een Scandinavische universiteit heeft zij de afgelopen zes jaar vier keer de gelegenheid gehad om haar collega's uit het Noorden op een door hen georganiseerde vergadering te ontmoeten. Op deze bijeenkomsten wordt de status quo in de verschillende landen opgemaakt en worden ervaringen en gedachten op pedagogisch en wetenschappelijk niveau uitgewisseld.
Deze bijeenkomsten worden mogelijk gemaakt dankzij de financiële steun van de Nederlandse Taalunie, waaronder de Nederlandse lectoraten sinds enige jaren ressorteren. Haar verhaal is samengesteldaan de hand van de notities die zij als secretaresse van de vergadering gemaakt heeft.

Citeerhulp

Poel, K. V. de. (1991). Nederlands in Scandinavië: verder afslanken kan niet meer. Levende Talen Magazine, 78(457), 31–33. Geraadpleegd van https://lt-tijdschriften.nl/ojs/index.php/ltm/article/view/1429

Nummer

Sectie

Artikelen