(untitled) (Levende Talen Magazine, 1990)
We moeten een beter inzicht krijgen in communicatieve vaardigheid zodat we beter begrijpen hoe het taalleerproces in zijn werk gaat. Hoe zouden we ons onderwijs het beste kunnen inrichten als we het ’communicatief’ willen noemen. De leraar wordt begeleider van individuele leerprocessen, en dat is van wezenlijk belang voor communicatief mvt onderwijs. Hoe meer mvt leraren weten over leerling-taal des te beter zijn zij toegerust voor hun taak.