(untitled) (Levende Talen Magazine, 2020)
In LTM 107(2020)3 pleit Kwakernaak voor een inductieve aanpak van grammatica, naast de traditionele, deductieve aanpak. Hij schrijft: ‘Er kan eerst een paar keer receptief op de structuur gefocust worden, bijvoorbeeld als deze langskomt in een leestekst en/of in een chunk’. Kwakernaak lijkt met deze receptieve focus louter geschreven tekst te bedoelen. Tita Boers’ aanpak gaat uit van gesproken tekst. Hoe deze benadering is ontstaan, legt ze uit.