Samenhangend onderwijs in geletterdheid in alle vakken (deel 2): Nederlands bij andere vakken - Meestringa, Theun; Leeuw, Bart van der (Levende Talen Magazine, 2017)
Het lees- en schrijfonderwijs bij Nederlands vindt voornamelijk plaats aan de hand van teksten uit kranten en tijdschriften. Bij de andere vakken lezen en schrijven leerlingen echter vooral vakteksten.