Op weg van exotisme naar institutie: Nederlands in de Bondsrepubliek Duitsland (Levende Talen Magazine, 1990)
In de BRD groeit de belangstelling voor het Nederlands. Steeds meer kiezen studenten, leerlingen en cursisten 'Niederländisch', er zijn leerstoelen ingesteld, er is een vakvereniging van leraren Nederlands.In 1988 vond in Munster een colloquium plaats over het onderwerp Nederlands in West-Duitsland. Aan de hand van de onlangs verschenen congresbundel geeft Hans Beelen, verbonden aan de Universität Oldenburg, een overzicht van de stand van zaken: op weg van exotisme naar institutie. De redactie hoopt in de nabije toekomst meer van dergelijke 'Europesestanden van zaken' te geven.