Zijn grammaticale blunders echt nodig in het so Duits (brief)? (Levende Talen Magazine, 1989)
Na jarenlang grammaticaonderwijs worden nog steeds de meest elementaire fouten gemaakt. Praktijkbijdrage over een aanpak om de schrijfvaardigheid van havo-leerlingen te verbeteren, met name bij het schrijven van een brief.