Gestructureerd betogen is te leren (Levende Talen Magazine, 2019)
In het mbo moeten de leerlingen uiteindelijk examen doen in spreken en gesprekken voeren. Om deze examens succesvol af te sluiten moeten ze de juiste opbouw van een betoog in hun vingers hebben en moeten zij deze opbouw in deze examens kunnen toepassen. Daarnaast moeten ze een examen schrijven afleggen. Bij het schrijven van deze tekst wordt, naast het correct gebruiken van de spellingregels, ook gekeken naar de inhoud en de vorm van de tekst, waarbij de opbouw volgens de regels van de klassieke retorica van belang zouden kunnen zijn, afhankelijk van de examenopdracht. In dit artikel een lessuggestie om leerlingen te leren een betoog goed gestructureerd vorm te geven en samen met medeleerlingen tot een goede betogende tekst te komen.