Natuurlijk kunnen methoden voor de basisvorming met elkaar worden vergeleken - Witte, Theo (Levende Talen Magazine, 1993)
In LT(1992)475 gaven de schrijvers van de bij Malmberg uitgegeven methode Klinkereen felle reactie op de bespreking door Theo Witte van hun methode. Witte dient hen van repliek. Niet alleen in polemisch opzicht, maar ook inhoudelijk een interessante bijdrage.