De meerwaarde van valentie als taalkundig concept binnen het grammaticaonderwijs: Meer grip op taalkundige structuren - Rijt, Jimmy van (Levende Talen Magazine, 2016)
Grammaticaonderwijs binnen het schoolvak Nederlands laat recente taalkundige inzichten bijna geheel buiten beschouwing, terwijl veel van die inzichten juist tot een beter begrip van taal en taalstructuren bij de leerling kunnen leiden.