Het belang van boeken leren lezen: de positie van jeugdliteratuur in het voortgezet onderwijs - Goosen, Hans; Beeke, Daan (Levende Talen Magazine, 2009)
Stichting Lezen heeft onderzoek laten uitvoeren naar de positie van het fictieonderwijs in de onderbouw vmbo, havo en vwo.