Verschenen proefschrift: Het opleiden van taalbewuste docenten natuurkunde, scheikunde en techniek; Een ontwerpgericht onderzoek - Meestringa, Theun (Levende Talen Tijdschrift, 2019)
Theun Meestringa signaleert het proefschrift van Gerald van Dijk: Het opleiden van taalbewuste docenten natuurkunde, scheikunde en techniek: Een ontwerpgericht onderzoek (Utrecht: Freudenthal Instituut, Universiteit Utrecht, 2018) en plaatst het in het kader van taalgericht vakonderwijs en genredidactiek.