Stapsgewijs op zoek naar online bronnen: Hoe help je leerlingen op weg om weloverwogen keuzes te maken in het online zoekproces?

Auteurs

  • Thomas Frik
  • Anne Zwaferink

Samenvatting

Leerlingen hebben een duw in de juiste richting nodig van de docent om hun zoekproces naar bruikbare internetbronnen te laten slagen. Laat het zoeken naar online bronnen tijdens de lessen Nederlands verheven worden tot doel, in plaats van slechts een middel. Dit is de voornaamste wijze les die eerstegraadsdocenten Nederlands Anne Zwaferink en Thomas Frik trokken uit een onderzoek naar het zoeken van internetbronnen door bovenbouwleerlingen in het voortgezet onderwijs. Leerlingen hebben een duw in de juiste richting van de docent nodig om hun zoekproces naar bruikbare en dus ook betrouwbare internetbronnen te laten slagen.

Downloads

Gepubliceerd

02-11-2023

Citeerhulp

Frik, T., & Zwaferink, A. (2023). Stapsgewijs op zoek naar online bronnen: Hoe help je leerlingen op weg om weloverwogen keuzes te maken in het online zoekproces?. Levende Talen Magazine, 110(6), 16–20. Geraadpleegd van https://lt-tijdschriften.nl/ojs/index.php/ltm/article/view/2359

Nummer

Sectie

Artikelen