De computer op school; Interview met Tineke van Maanen

Auteurs

  • Annette Bogtstra
  • Alma van Til

Trefwoorden:

Computerondersteund onderwijs, COO

Samenvatting

Een interview met Tineke van Maanen, onder andere bekend van de televisiecursus 'Computers in de klas' waarin docenten kennis kunnen maken met computertoepassingen binnen hun vak. In dit interview praten we over de laatste ontwikkelingen binnen Computerondersteund Onderwijs in het voortgezet onderwijs.

Tineke van Maanen heeft ook gewerkt in een PRINT-project voor moderne vreemde talen, dat door de SLO uitgevoerd is. PRINT staat voor Project Invoering Nieuwe Technologieën en heeft tot doel het educatief gebruik van computers te stimuleren. Het PRINT-project volgt het NIVO-project (Nieuwe Informatietechnologie in het Voortgezet Onderwijs) op, dat een eerste aanzet tot het werken met computers heeft gegeven. In maart 1991 is zij begonnen bij de sectie Frans van de lerarenopleiding aan de Hogeschool Midden Nederland. Daarvoor heeft zij aan diverse projecten meegewerkt op het gebied van taalverwerving en informatietechnologie, waaronder het eerder genoemde PRINT-project.

Citeerhulp

Bogtstra, A., & Til, A. van. (1991). De computer op school; Interview met Tineke van Maanen. Levende Talen Magazine, 78(460), 203–205. Geraadpleegd van https://lt-tijdschriften.nl/ojs/index.php/ltm/article/view/1449

Nummer

Sectie

Artikelen