Het Duitse adjectief - een andere, betere aanpak

Auteurs

  • Ada van Hoeken

Trefwoorden:

Duits, adjectief, didactiek

Samenvatting

In hun artikel in Levende Talen nummer 457 (januari 1991) stellen R.A.J. Wouda en S. van der SIuijs, dat het met de traditionele methode niet eenvoudig blijkt te zijn, 'het probleem (van het adjectief) aan de leerlingen op zo'n wijze duidelijk te maken dat zij er vlot en foutloos mee kunnen werken'. Zij stellen daar een andere aanpak tegenover. Maar de vele tekens en kaders die zij voor hun andere aanpak nodig hebben zijn voor leraren en leerlingen even ingewikkeld als de ouderwetse rijtjes. Zij bieden in feite niet een nieuw model alleen voor het adjectief aan, maar een nieuw grammaticaal benoemingssysteem (LT 452, juni 1990).
In dit artikel wordt u een model voor de behandeling van adjectief-uitgangen aangeboden, dat simpel en doeltreffend is en zonder veel moeite in een leerboek kan worden ingepast.

Citeerhulp

Hoeken, A. van. (1991). Het Duitse adjectief - een andere, betere aanpak. Levende Talen Magazine, 78(463), 341–342. Geraadpleegd van https://lt-tijdschriften.nl/ojs/index.php/ltm/article/view/1456

Nummer

Sectie

Artikelen

Meestgelezen artikels van dezelfde auteur(s)

Gelijkaardige artikels

1 2 3 4 > >> 

U kan ook begin een geavanceerde zoekopdracht naar gelijkaardige inhoud voor dit artikel.