'De koers die is uitgestippeld moet worden voortgezet'; Een interview met de makers van een leerplan Nederlands als tweede taal voor neveninstromers

Auteurs

  • Annette Bogtstra

Trefwoorden:

NT2, neveninstromers, leerplan, STER-project

Samenvatting

Het STER-project is een Rotterdams project met als doel de eerste opvang van anderstalige leerlingen in het Nederlandse onderwijs beter te stroomlijnen en de leerlingen beter voor te bereiden op hun intrede in het voortgezet onderwijs. Een ambitieuze klus, die het team in opdracht van O & W uitvoert voor vier Rotterdamse scholen met een speciale eersteopvangafdeling.
Uiteindelijke doelstelling van het project is — zo blijkt uit de woorden van de geïnterviewde projectmedewerkers Anita van der Wal (neerlandica en toegepast taalkundige) en Anton Schouten (onderwijskundige en voormalig medewerker van één van de projectscholen) - dat de scholen straks zelfstandig met het leerplan aan de slag kunnen. Bovendien wordt het leerplan, waaraan gedurende dit schooljaar de laatste hand wordt gelegd, straks opgeleverd in de vorm van een landelijk in te voeren produkt.
Anton Schouten en Anita van der Wal zijn beiden werkzaam binnen het STER-project en in dienst bij het Rotterdamse Projectbureau OVB ('onderwijsvoorrangsbeleid').

 

Citeerhulp

Bogtstra, A. (1991). ’De koers die is uitgestippeld moet worden voortgezet’; Een interview met de makers van een leerplan Nederlands als tweede taal voor neveninstromers. Levende Talen Magazine, 78(464), 431–434. Geraadpleegd van https://lt-tijdschriften.nl/ojs/index.php/ltm/article/view/1465

Nummer

Sectie

Artikelen